نگهداری مواد غذایی

نگهداری مواد غذایی

نکاتی برای خرید و نگهداری آجیل در منزل

کم کم به روزهای نوروز نزدیک می‌شویم. یکی از خوراکی‌هایی که در بیشتر خانه ها برای این ایام خریداری می‌شود، آجیل و میوه‌های خشک است. برای نگهداری بهتر آنها مقاله زیر را بخوانید.

یكی از قدیمی ترین روش‌های نگهداری مواد غذایی، استفاده از فرآیند خشك كردن می‌باشد.

به كمك این فرآیند، علاوه بر ممانعت از فساد مواد غذایی، وزن و حجم محصول نیز كاهش یافته و باعث سهولت در بسته بندی، حمل و نقل و انبارداری آن می‌گردد.

بر اساس تعاریف سازمان غذا و داروی کشور میوه‌ها، مغزها و دانه‌ها به دو دسته خشک و خشکانیده تقسیم بندی می‌شوند:

میوه‌ها، مغزها و دانه‌های خشك محصولاتی هستند كه رطوبت بخش خوراكی آنها پس از رسیدن، به طور طبیعی كم باشد.

 

نحوه خشک کردن میوه ها در آفتاب

یکی از علائق من در تابستان میوه های خوشمزه و جورواجور آن است. گاهی اوقات به قدری میوه اضافی می آید که نمی توانیم تا قبل از خراب شدنشان آن ها را مصرف کنیم. بهترین راه برای خراب نشدن میوه های اضافی خشک کردن آن هاست. این میوه ها حتی پس از خشک شدن خوشمزه تر هم می شوند.

من خودم قبلا میوه خشک کن استفاده می کردم. اما امسال تصمیم گرفتم از نور خورشید برای خشک کردن آن ها استفاده کنم. این روش خشک کردن هزینه بر نیست و نیاز به تجهیزات خاصی ندارد، خیلی هم آسان است.

تنها مشکلی که دارد طولانی بودن دوره خشک شدن میوه هاست. اگر زمانش برایتان مهم نیست حتما این کار را انجام دهید. از نور آفتاب استفاده کنید تا برای خود میوه خشک های بسیار خوشمزه ای درست کنید.

 

نحوه نگهداری لیمو ترش در فریزر

چطور می توانیم لیمو ترش را برای زمستان نگهداری کنیم؟ اگر می خواهید لیمو ترش تازه برای زمستان داشته باشید. با ما همراه شوید و روش زیر را بخوانید …

لیموهای کاملا سالم را انتخاب کنید. یعنی دقت کنید حتی به اندازه سر سوزن لکه قهوه ای نداشته باشد سپس بشویید و روی دستمالی بگذارید تا دور تا دور لیمو خشک شود فکر می کنم یک ساعت کافی باشد.

بعد وقتی مطمئن شدید که لیمو روی پوستش آبی وجود ندارد داخل نایلون فریزر یا زیپ پک بگذارید و طوری ببندید که هیچگونه هوایی داخل آن باقی نماند بعد با خیال راحت داخل فریزر بگذارید و برای زمستان فریز کنید.

موقعی که می خواهید استفاده کنید کافیست یک ربع زودتر از فریزر خارج کنید سپس استفاده کنید.

 

این مواد غذایی را در فریزر نگذارید

نگهداری از هر ماده غذایی شیوه و روش خاص خودش را دارد. برخی از مواد غذایی را اگر داخل فریزر بگذارید ممکن است خاصیت اصلی خودش را از دست بدهد. در این مقاله لیستی از مواد غذایی که نباید درون فریزر نگهداری کنید را جمع آوری کرده ایم.

نگهداری مواد غذایی به روش و شیوه ای درست در حفظ سلامت و مواد مغذی موجود در آنها نقشی اساسی دارد که در این بخش به آن دسته از مواد غذایی که نگهداری آنها در فریزر ممنوع است اشاره می کنیم.

گوجه فرنگی را در فریزر نگهداری نکنید
گوجه فرنگی به عنوان منبع غنی ویتامین C از ارزش بالایی برخوردار است که اگر آن را در فریزر نگهداری شود دیگر از ویتامین C و لیکوپن موجود در آن که عاملی در پیشگیری از ابتلا به سرطان است خبری نخواهد بود.

سیر را در فریزر نگهداری نکنید
سیر بعد از قرار داده شدن در فریزر حالت سفتی و انسجام بافتهای خود را از دست می دهد . بهترین محیط برای نگهداری سیر محلی خشک و خنک است اما نه دمای بسیار پایین.

سیب زمینی را در فریزر نگهداری نکنید
نگهداری سیب زمینی در فریزر و دمای پایین آن را تبدیل به سیب زمینی بدون کیفیت مناسب برای مصرف می کند چرا که بهترین محل برای نگهداری سیب زمینی با توجه به حفظ خواص آن در محیط آشپزخانه اما با درجه حرارت مناسب که نباید گرم باشد.

 

مطالب بعدی بزودی…

بدون دیدگاه

گذاشتن دیدگاه

ایمیل شما منتشر نخواهد شد. لطفاً تمام فیلد های را پر کنید

شما می توانید از کدهای HTML در دیدگاه خود استفاده کنید.
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>